Штучний інтелект навчився бачити "душу" людини через очі

Алгоритми машинного навчання демонструють зв'язок між рухами очей та чотирма рисами особистості з “великої п’ятірки”.

У спільному проекті Університету Південної Австралії та Університету Штутгарта було використано штучний інтелект та відео-орієнтири від SensorMotoric Instruments, які стежили за рухами очей 42 учасників, повідомляє CNET.

Дослідники перевірили отримані дані за допомогою анкет. З “великої п’ятірки” рис особистості (відкритість досвіду, сумлінність, екстраверсія, доброзичливість і нейротизм) штучний інтелект зумів надійно визначити чотири: нейротизм, екстраверсію, доброзичливість і сумлінність.

Згідно з дослідженням, рухи очей для ідентифікації рис особистості були використані вперше, що вже є цікавим. Але кінцева мета, за словами Тобіаса Лотчера з Університету Південної Австралії, полягає в покращенні в майбутньому взаємодії між людиною та машиною.

Читайте також: Невгамовний Маск: Tesla випустила дошки для серфінгу

"Люди завжди шукають покращень та персоналізації послуг, але сьогоднішні роботи та комп'ютери не достатньо "знають" суспільство, тому вони не можуть адаптуватися до невербальних сигналів", - пояснив вчений.

"Це дослідження дає можливості для розробки роботів та комп'ютерів таким чином, щоб вони могли краще інтерпретувати людські соціальні сигнали", - додав він.