Google розробила платформу доповненої реальності

Відео

Google представила платформу для додатків доповненої реальності ARCorе

Про це повідомляє The Verge.

Програма призначена для Android-пристроїв. Вона призначена для професійних розробників ПЗ, а її офіційний реліз планується взимку 2017-2018.

Платформу розроблено на основі проекту Tango, який Google розвивала з 2014 року. До кінця етапу тестування компанія розраховує запустити ARCore на 100 мільйонах пристроїв.

ARCore працюватиме на пристроях з Android Nougat і більш «свіжими» версіями операційної системи. Поки що платформа сумісна лише з Pixel і Samsung Galaxy S8. Google також повідомила про роботу з Samsung, Huawei, LG, ASUS і іншими виробниками.

Читайте також: Помилка Google залишила половину Японії без інтернету

ARCore буде працюватиме з Java / OpenGL, Unity і Unreal. При створенні платформи розробники сфокусувалися на розпізнаванні об'єктів під час руху. Також платформа відстежує горизонтальні площини, наприклад, об'єкт на підлозі або столі, і враховує світло, щоб відтворювати об'єкти віртуальної реальності найбільш реалістично.

The Verge, Engadget та деякі інші профільні ЗМІ назвали ARCore відповіддю на запуск платформи ARKit від компанії Apple, яка була представлена в червні 2017 року на WWDC, і готується до офіційного запуску на пристроях з iOS 11.

Попри заявлений комфорт у використанні, ARCore не є єдиним можливим інструментом для створення додатків доповненої реальності на Android. Так само розробники iOS можуть обійтися без ARKit.