Потужний підводний електрокабель сполучить Онтаріо та Пенсильванію

Канадську провінцію Онтаріо та американський штат Пенсильванія сполучить потужний підводний електричний кабель.

Про це заявив міністр природних ресурсів Канади Джим Кар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Кара, реалізація цього проекту піде на користь навколишньому середовищу.

«Канада – це країна із великим різноманіттям природних ресурсів і, зважаючи на наш рух до низьковуглецевого майбутнього, електроенергія набуватиме все більшої ролі. Проекти, подібні до цього, є канадськими прикладами того, що довкілля та економіка можуть йти пліч-о-пліч», - сказав Кар.

У міністерстві природних ресурсів зазначили, що проект передбачає прокладання по дну озера Ері 1000 мегаватної двосторонньої лінії передачі протяжністю близько 117 км, що вперше сполучить Онтаріо та Пенсильванію. Оціночна вартість робіт лише з канадського боку становитиме 554 млн дол., а завершитися вони мають до 2020 року.

При затвердженні проекту проводилися консультації з представниками корінних народів та екологами, за результатами яких було видано 42 обов’язкові до виконання умови, більшість із яких стосуються зменшення впливу на довколишнє середовище.

Як відомо, озеро Ері входить до системи із п’яти Великих озер, що знаходяться на кордоні США та Канади. Загальною площею у понад 245 тис. км кв ці озера формують один із найбільших прісноводних басейнів світу.