Apple дозволили тестувати автопілот на трасах

Департамент транспортних засобів Каліфорнії (DMV) видав дозвіл компанії Apple на тестування безпілотних автомобілів на громадських дорогах.

Про це з посиланням на Bloomberg повідомиляє Tehnot

"Відповідно до запису в DMV, тестування буде проходити на кросоверах Lexus RX450h, оскільки на даному етапі в компанії працюють саме над безпілотним управлінням, а не самим транспортним засобом", - уточнило джерело Bloomberg.

Раніше видання повідомляло, що на Apple працює окрема команда в Канаді, яка створює ОС для автомобіля.

Apple вперше запросила подібний дозвіл. Експерти галузі говорили про плани Apple випустити власний безпілотний електромобіль ще в 2014-2015 роках, тоді компанія нібито навіть побудувала ангар, де тестувала свій прототип.

Головний дизайнер Apple Джоні Айв в одному з інтерв’ю також говорив, що в його команді постійно виникають суперечки про те, як повинен виглядати автомобіль. Крім того, Apple і Tesla звинувачували одна одну в переманюванні кадрів.

Корпорація стала тридцятою компанією в списку, де вже присутні Google, Tesla, Faraday & Future, BMW, Ford, Honda, Subaru і NVIDIA. Без цієї виписки тестувати безпілотні автомобілі з Каліфорнії заборонено, а список всіх компаній з дозволами обов’язково публікується на сайті DMV, тому Apple не змогла утримати цю подію в таємниці.

Незважаючи на активне обговорення теми, ніяких серйозних доказів тому, що Apple створює власний автомобіль, так ніхто і не представив, а в 2016 році інші джерела повідомили, що виробник нібито закрив напрямок через його безперспективність.