Українська армія отримала сучасну радіолокаційну станцію

Збройні сили України отримали сучасну радіолокаційну станцію (РЛС) 79К6, що розроблена дочірнім підприємством ДК "Укроборонпром".

Про це повідомляє прес-центр концерну.

"КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром" виробив та передав до Збройних сил України сучасну радіолокаційну станцію 79К6. Продукція виготовлена в рамках виконання замовлення Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

Високоефективна РЛС 79К6 призначена для використання у протиповітряній обороні, для видачі даних про ціль на зенітно-ракетний комплекс, а також як інформаційна ланка з військово-повітряними цілями і підрозділами ППО щодо забезпечення безпеки польотів.

Це трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду, що призначена для роботи в умовах наявності перешкод природного та навмисного типу. РЛС побудована на базі цифрової фазованої решітки. Однією з ключових особливостей цієї РЛС є висока середня потужність випромінюваного сигналу, що досягається за рахунок застосування сучасного багатопроменевого клістронного передавача. Висока стабільність передавальної системи в поєднанні з високою частотою повторення зондувальних імпульсів дозволяють ефективно гасити пасивні перешкоди і виявляти цілі з малими радіальними швидкостями.