Тихоокеанські авіаперевізники хочуть перейти на біопаливо

Австралійський авіаперевізник Virgin Australia та його новозеландський партнер Air New Zealand сподіваються, що використання локального авіаційного біопалива дозволить скоротити викиди вуглекислого газу і витрати компаній

Про це повідомляє news.com.

«Існує явний інтерес і потенціал для отримання екологічно безпечного авіаційного пального у цьому регіоні… Ми будемо проводити подальше вивчення таких можливостей з метою досягнення значного комерційного масштабу», - повідомив представник Virgin Australia Роберт Вуд.

У минулому році авіакомпанії провели грунтовне дослідження можливостей комерційного виробництва біопалива в Австралії, а також розглянули проекти понад 30 організацій з Австралії, Нової Зеландії, США, Канади та Європи.

За данами Virgin Australia, біопаливо потенційно може бути виготовлене з побутових відходів, соломи, деревних відходів або відходів пластмаси, що допоможе досягти значного скорочення викидів вуглекислого газу в середньостроковій перспективі.

Представник Air New Zealand Ліза Даньеєлла у свою чергу заявила, що дослідження «допомогло стимулювати діалог у галузі виробництва екологічного авіаційного пального в Австралазійському регіоні».

«Важливо відзначити, що цей процес значно розширив наше розуміння технологій і процесів, а також потенційні часові рамки для досягнення необхідних обсягів», - сказала вона.

Пальне є однією з основних експлуатаційних витрат авіакомпаній, поряд з оплатою праці та аеропортовими зборами.