Випробування: робота Minitaur прогнали по льоду, траві та камінню

Відео

Інженери провели випробування міні-робота Minitaur, в ході яких роботу довелося побігати по льоду, траві та великому камінню.

Про це повідомляє naked-science.ru.

"При розробці Minitaur інженери відмовилися від жорстких елементів — поглинанням ударного навантаження в цьому випадку займаються електродвигуни ніг. Кінцівки робота приєднані до електродвигунів зі зворотним зв'язком, що дозволяє системі відслідковувати зміни ландшафту і адаптувати до них ходу. Крім того, завдяки прямому приводу робот може здійснювати складні швидкі рухи, наприклад, відкривати двері за ручку", - зазначається в публікації.

В ході демонстрації Minitaur забрався на трав'янистий схил під кутом 32 градуси, застрибнув на плиту заввишки 25 сантиметрів і пройшов по камінню. На відеозаписі також показані переміщення пристрою в положенні «присідання», подолання бордюру, пересування по льоду і біг на двох ногах.

Конструкція більшості існуючих дво- і чотириногих роботів передбачає систему зчленувань, еластичних і пружних елементів у їхніх ногах. Останні дозволяють погасити частину ударного навантаження на пристрій при пересуванні.

Комерційну версію Minitaur компанія представила в 2016 році. Робот вагою шість кілограмів може нести корисний вантаж масою до трьох кілограмів і розганятися до двох метрів на секунду. Заряду його акумулятора вистачає на 20 хвилин роботи. Вартість пристрою після початку серійного випуску становитиме 1500 доларів.