Під Києвом запустили сонячну електростанцію

У Боярці під Києвом запущено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат. У Київському регіоні такий об’єкт є унікальним. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

"Оператор газотранспортної системи продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології у виробничий процес, зокрема для покриття потреб офісу та промислової площадки філії «Укргазтехзв`язок» було побудовано та запущено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що запущена станція – це пілотний проект, який здатний генерувати майже 400 тисяч кіловат електроенергії на рік. У Київському регіоні такий об’єкт є унікальним.

Побудована станція складається з 1140 сонячних панелей номінальною потужністю 260 Вт кожен, які розташовані на даху виробничого корпусу і займають площу 1850 метрів квадратних.

Сонячні панелі об’єднані в мережу. Від сонячних панелей постійний електричний струм надходить в інвенторну, де перетворюється за допомогою 6 інверторів по 50 кіловат кожен у змінний струм напругою 380 вольт та подається в мережу для використання.

На проектування та будівництво сонячної електростанції було витрачено 11 місяців.

Нагадаємо, ПАТ "Укртрансгаз" спільно з Інститутом технічної теплофізики НАН України, розробив принципову схему використання сонячної електростанції для одночасного виробництва електричної енергії та холоду на об’єктах газотранспортної системи.