Місія поки нездійсненна: Mars One перенесли на 2031 рік

Пілотовану місію Mars One запустять у 2031 році. На перенесення польоту на Марс вплинули труднощі з фінансуванням.

Про це повідомляє VistaNews.

«Запуск п'ятого етапу приватного проекту Mars One з 2026 року переноситься на 2031-й», - повідомили організатори експедиції.

Раніше планувалося, що через 10 років на орбіту Землі буде здійснено відправлення транзитного модуля і корабля, на борту якого буде присутній «збірний» екіпаж. Після цього намічалася зміна цього екіпажу першою четвіркою місії Mars One, і тільки після закінчення контрольної перевірки системи на Червоній планеті і транзитного модуля, в 2026 році , відбувся перший запуск на Марс пілотованого корабля, екіпаж якого становив би чотири людини. Одночасно збиралися відправити вантаж, що забезпечує життя другої команди космонавтів.

Як припускалося, ця четвірка дісталася б до кінцевої мети протягом семи місяців, після чого приступила до створення першого людського поселення.

Проте керівництво організації прийняло рішення перенести запуск місії Mars One ще на п'ять років. Це обумовлено змінами в програмі фінансування. Нещодавно викупила компанію швейцарська фірма InFin Innovative Finance. В ході операції змінилася фінансова стратегія.

Варто зазначити, що реалізація демонстраційної пілотованої місії – початковий етап проекту, також відкладена на два роки.