Росія знову втратила свій космічний «Прогрес»

Відео

Космічне агентство Росії підтвердило втрату ще одного безпілотного вантажного космічного корабля, зв’язок із яким перервався невдовзі після старту.

За повідомленням «Роскосмосу», корабель зруйнувався в атмосфері, і більшість його уламків згоріли під час падіння над мало населеною територією в республіці Туві в південному Сибіру, неподалік кордонів із Монголією.

Раніше в четвер космічне агентство Росії повідомило, що втратило зв’язок із безпілотним вантажним космічним кораблем, що мав доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію, невдовзі після його старту з космодрому Байконур, орендованого в Казахстану. Із ракетою-носієм «Союз-У» з кораблем «Прогрес МС-04» зв’язок був втрачений через 6 хвилин 23 секунди після старту, по тому, як почали працювати двигуни третього ступеня носія.

Тим часом у YouTube з’явився ролик, на якому, імовірно, відображене падіння уламків транспортного вантажного корабля "Прогрес МС-04".

Нагадаємо: корабель мав прибути до МКС у суботу й доставити туди майже 2,5 тонни пального, їжі й обладнання. Західні агентства з Москви додають, що там були також новорічні та різдвяні подарунки для членів екіпажу і святкова їжа.

Попередня аварія російського вантажного корабля «Прогрес» у квітні 2015 року змусила Росію майже на три місяці припинити всі космічні польоти. Тоді вину склали на проблему, що виникла в ракеті «Союз». Ще одна така аварія сталася у 2011 році.