Nike представив нову модель кросівок, які шнуруються самостійно

Відео

Компанія Nike анонсувала нову модель кросівок, які шнуруються самостійно. Вони остануть першою серійною моделлю взуття з такою функцією.

Про це повідомляє The Wired.

Кросівки під назвою HyperAdapt 1.0 володіють вбудованим керуючим блоком з датчиками і акумулятором. Блок управління відповідає за підсвічування і роботу автоматичної шнурівки, при цьому у користувача є можливість регулювати щільність шнурівки двома кнопками на боці взуття. За словами представників компанії, одного заряду акумулятора вистачає на два тижні автошнурування і підсвічування взуття.

Відзначається, що регулювання поки що доступно лише в ручному режимі, однак, кросівки автоматично визначають, коли їх одягають на ногу. Після того як людина цілком перенесе вагу на підошву, шнурки самостійно затягуються в позицію, яку користувач найчастіше вибирав шляхом ручного регулювання.

Одним з перших випробувачів Nike HyperAdapt 1.0 став футболіст Кріштіану Роналду. Він високо оцінив новинку і назвав Nike "найкращим брендом у світі".

У продаж нові кросівки Nike повинні поступити в цьому році, однак придбати їх зможуть лише користувачі соціальної мережі Nike +. Орієнтовну вартість пари кросівок HyperAdapt 1.0 у компанії не називають.