У Швейцарії створили комерційний гібридний безпілотник

Відео

Компанія Wintera, заснована фахівцями Лабораторії автономних систем Швейцарської вищої технічної школи Цюріха, розробила комерційний безпілотник літакового типу, який здатний злітати і сідати вертикально.

Про це повідомляє IEEE Spectrum.

Головною особливістю апарату, що отримав назву Wingtra 1, є система зльоту і посадки на хвіст ("тейлсіттер"). Крім того, безпілотник може використовувати режим вертикального пересування і під час польоту, наприклад для того, щоб зависнути біля того чи іншого об'єкта.

Безпілотник Wingtra 1 здатний перевозити вантаж вагою до 500 грамів на відстань до 60 кілометрів. Така дальність польоту і наявність бортової камери дозволяють ефективно використовувати дрон для моніторингу великих площ з повітря.

За словами творців прототипу, використання схеми "тейлсіттер" дозволяє отримати найбільш ефективний гібрид, що поєднує в собі переваги мультикоптера і безпілотників літакового типу.

До кінця 2016 року розробники планують випробувати і допрацьовувати першу модель. Серійний випуск комерційного безпілотника намічений на 2017 рік. Про приблизну вартість дрона не повідомляється.