Барвиста комета Каталіна осяє різдвяне небо

Останні тижні 2015 року принесуть незабутнє видовище. На небосхилі з'явиться дуже яскрава комета під назвою «Каталіна» C / 2013 US10. Астрономи спостерігають за нею з 2013 року, і за цей час, як стверджують дослідники, вона стала дуже яскравою.

Про це повідомляється на сайті space.com

З моменту свого відкриття, комета прямувала до Сонця зі швидкістю понад 100,000 миль на годину (165,000 кілометра на годину). Вона пройшла найближчу точку до Сонця 15 листопада, і тепер повертається з внутрішньої Сонячної системи.

Найближчий підхід до Землі буде 17 січня, коли Каталіна наблизиться на відстань 68 мільйонів миль (110 000 000 кілометрів). З астрономічної точки зору це досить близько, але, як і раніше це в 280 разів далі від відстані між Місяцем та Землею.

На даний момент сяйво небесного тіла оцінюється в шість зірок, що досить багато, і тому розглянути її буде неважко навіть без телескопа. Тому, якщо ви хочете побачити комету, то є прекрасна можливість знайти її у небі 31 грудня.

Для того щоб спостерігати за Каталіною, відшукайте яскраву червону зірку Арктур в сузір’ї Волопаса. Після того, як ви знайшли Арктур, уважно розгляньте цю ділянку неба за допомогою бінокля. Таким чином, ви легко знайдете подовжену «краплю» комети.