Євродепутат від Чехії приєднався до флешмобу на підтримку Сущенка

Депутат Європейського парламенту від Чеської Республіки Яромір Щетина приєднався до флешмобу на підтримку незаконно ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Зокрема, у Twitter він опублікував фотографію із зображенням Сущенка .

Також євродепутат назвав "шпіономанію" та переслідування журналістів у Росії "монстром радянської системи".

"Україна вимагає звільнення українського журналіста, якого в Росії засудили за шпіонаж. Ця шпіономанія є одним із монстрів радянської системи, який все ще існує у сьогоднішній Росії”, - написав європейський політик.

Як повідомляв Укрінформ, у світі стартував флешмоб на підтримку Сущенка. Люди роблять фото з плакатами, де зображений Сущенко, який вже третій рік перебуває за ґратами та 8 лютого відзначає своє 50-річчя.

Читайте також: Посольство України у ФРН привітало з днем народження Сущенка та Балуха

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. У жовтні 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

У листопаді минулого року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, село Утробіно).