Фейгін прокоментував подальші кроки захисту після вироку Сущенку

Письмове визначення Верховного суду РФ, що визнав законним вирок для українського журналіста Романа Сущенка, надійде за 6 днів.

Про це громадський захисник українця Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

«Дійсно, нашу скаргу відхилили. Вирок залишається в силі. За 6 днів ми отримаємо апеляційне визначення письмово. Уважно ознайомимося з тим, чому не були прийняті наші доводи. Після цього точніше визначимося з подальшими діями. Але тут ще потрібно буде поспілкуватися з Києвом, щоб домогтися синергії. Тоді вирішимо питання щодо звернень в ЄСПЛ та інші інстанції», - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Сущенко заявив, що розраховує на обмін

7 жовтня йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка на 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на винесений вирок було подано 5 червня. В середу Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду. Таким чином, апеляція захисту відхилена в повному обсязі.