У Брюсселі учасники презентації книги про Росію висловилися на підтримку Сущенка

У Брюсселі відбулася презентація книги «Росія поміж фашизмом і розпадом», учасники якої висловилися на підтримку протиправно ув’язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

А також закликали російський режим звільнити усіх українських заручників.

Презентація відбулася в четвер у Брюссельському прес-клубі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо висловити підтримку Роману Сущенку та вимагаємо від путінського режиму звільнити усіх ув’язнених у Росії українських громадян», - наголосив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

Він нагадав присутнім на заході європейським дипломатам, експертам, журналістам, представникам громадянського суспільства, що нині у Росії протиправно утримуються десятки і сотні українців. 

Читайте також: Справа Сущенка: стежте за руками Кремля

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою спливає 30 листопада, він вже більше року незаконно перебуває під арештом.