Про справу Сущенка нагадають у Франції та США

Адвокат Марк Фейгін, який захищає українських політв'язнів Романа Сущенка та Ільмі Умерова, повідомив, що вирушає в ділову поїздку в США. Анжеліка Сущенко тоді ж поїде у Францію.

Про це Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"У п'ятницю я вилітаю до Вашингтона на двотижневий діловий візит у США. Там буде багато важливих зустрічей – у Конгресі, у Сенаті, а також з представниками апарату Курта Волкера. Буду інформувати про справи Сущенка та Умерова", - сказав Фейгін.

Він нагадав про важливість цих дій, оскільки в умовах політично мотивованого російського правосуддя позитивного результату можна досягти лише за умови міжнародного тиску на Кремль.

Адвокат також повідомив, що Роман Сущенко і його близькі написали ще кілька нових листів політичним і громадським діячам світу. "Також хочу сказати, що паралельно з моєю поїздкою у США дружина Романа Анжеліка Сущенко вирушить до Франції, де у неї теж буде ряд важливих зустрічей", - зазначив Фейгін.

Читайте також: Адвокат: слідство у справі Сущенка завершили, усього – 10 томів

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада.

У п'ятницю міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ (ПСМІ) Арлема Дезіра максимально використовувати свій мандат для сприяння звільненню незаконно утримуваних Росією українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени, Станіслава Асєєва.