МЗС висловило протест через продовження арешту Сущенку

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку із безпідставним триманням під вартою у російській в'язниці за фіктивним обвинуваченням журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомила у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Безпідставне тримання журналіста Р.Сущенка під вартою в РФ за фіктивним обвинуваченням. Висловлюємо протест. Боремось далі", - написала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, Московський міськсуд у понеділок, 25 вересня, продовжив термін арешту журналісту Укрінформу Роману Сущенку ще на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.  Діючий термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 вересня.

Читайте також: Сущенку продовжили арешт на два місяці

За словами адвоката Марка Фейгіна, терміни закінчення слідства поки невідомі, так що вихід на розгляд справи в суді по суті затримується. Говорити докладніше про "докази", що надаються слідством, захист не може, оскільки справа засекречена ФСБ.