Пєсков не знає, чи отримав Путін листа від сина Сущенка

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв дізнатися, чи отримував Володимир Путін листа від сина незаконно заарештованого українського журналіста Укрінформу Романа Сущенка з проханням звільнити його батька.

Про це Пєсков сказав журналістам, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка, отримав президент Росії такий лист і чи може він вплинути на долю Сущенка, пише у Фейсбуці Цимбалюк.

«Я, на жаль, не володію такою інформацією. Перший раз це чую, потрібно перевірити. Я про це не чув», - сказав Пєсков.

«Мені потрібно дізнатися, чи було таке звернення», - додав він.

Як повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін, через главу Ради з прав людини Росії Михайла Федотова він передав лист у Кремль.

17 травня 9-річний син Сущенко написав листа особисто Путіну з проханням повернути батька додому.

14 травня президент України Петро Порошенко заявив, що обговорював з Путіним питання звільнення Сущенка та інших полонених. За його словами, наслідком цих переговорів була організація зустрічі Сущенка у в'язниці з сім'єю.

ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента агентства "Укрінформ" Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, які є державною таємницею". Кримінальну справу було порушено за статтею "шпигунство".

Вчора, 18 травня, Московський міський суд визнав законним рішення Лефортовського районного суду столиці РФ про продовження арешту Сущенка до 30 червня.