Адвокат Сущенка припустив, що слідство триватиме все літо

Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що у справі його підзахисного слідчих дій поки не очікується.

Про це адвокат сказав кореспонденту Укрінформу.

"Ми припускали, що десь між святами у нас пройдуть якісь слідчі дії, представлять результати експертиз. Але, на жаль, поки слідчий ні про що не говорить. Подивимося, може бути, щось буде вже по закінченні свят", - сказав Фейгін.

Раніше адвокат припускав, що за його приблизною оцінкою слідство триватиме все літо, і матеріали можуть бути передані до суду у серпні-вересні.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Скаргу на рішення Лефортовського райсуду Москви про продовження до 30 червня перебування під вартою Романа Сущенко розглянуть 18 травня.