Порошенко: Ми готові на рішучі дії для визволення Сущенка, Сенцова та інших

Президент України Петро Порошенко заявив, що для визволення заручників з Російської Федерації потрібна світова солідарність.

На цьому він наголосив на спільному з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд брифінгу в Таллінні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проблема утримання заручників в Російській Федерації надзвичайно важлива. І тільки консолідована позиція всього світу, тільки наші солідарні дії, як це відбувалося з Афанасьевим, Солошенком, іншими, приводять до позитивного результату. Ми готові на рішучі та скоординовані дії як щодо українських громадян, включно до Сущенка, Сенцова, інших, так і по відношенню до громадян інших країн", - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що кілька тижнів тому Україна в односторонньому порядку зробила жест доброї волі - звільнила 15 злочинців.

"Ми чекали відповідного кроку з російського боку. Та на жаль відповіді не дочекалися", - відзначив Порошенко.

Він підкреслив, що проблема буде вирішуватися щодо заручників, утримуваних як у російських в’язницях, так і на окупованих територіях.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд сказала, що не хоче порівнювати випадки заручників з України з випадком Естона Кохвера (працівник естонських спецслужб, затриманий Росією на кордоні та обміняний на засудженого раніше російського шпигуна). Але вона підтримала тезу, що міжнародна співпраця може прискорити процес визволення.