Суд не допускає консула до справи Сущенка - адвокат

Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, готує клопотання про право журналіста на телефонні дзвінки. У той же час сьогодні Московський міський суд відхилив клопотання про допущення до справи Сущенка українського консула.

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

"Кілька клопотань подали, ще ряд - готуємо. Сьогодні подавали клопотання про допущення до справи українського консула (Геннадія - ред.) Брескаленка. Відмовили нібито через наявність у справі держтаємниці", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що ще клопотатиме про право на телефонні дзвінки. Роман хоче поговорити з мамою, в якої вчора був день народження. Він давно з нею не бачився. "Обговорили з Романом повернення з Парижа його дружини і сина. Розглядатимемо можливість побачення з ними", - підсумував адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.