Стець запевнив, що для звільнення журналіста Сущенка зробить усе можливе

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зустрівся із Марком Фейгіним, адвокатом арештованого в Москві спеціального кореспондента Українського національного інформаційного агенства "Укрінформ" Романа Сущенка.

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

“Для Міністерства інформаційної політики України, як органа виконавчої влади, що опікується  журналістами, визволення Романа Сущенка – це не просто робота, це – місія. Доля журналіста Сущенка – це відношення нинішньої “путінської влади” до незалежої України”, - зазначив під час зустрічі Фейгін.

У свою чергу Стець наголосив, що робитиме усе можливе для звільнення журналіста. «Я буду робити все можливе, щоб журналіст Українського національного інформаційного агенства «Укрінформ» повернувся до своєї сім'ї і до своєї роботи якнайшвидше», - сказав він. 

Зазначимо, що міністр інформполітики, зокрема, під час зустрічей з Главами дипломатичних місій закликав увесь цивілізований  світ об'єднатися в підтримку звільнення Романа Сущенка. 

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента агентства Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві". 

Фейгін заявляв, що звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на зустрічі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка та залишив його за гратами.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.

Сьогодні о 15.30 в Національному інформагентстві "Укрінформ" відбудеться прес-конференція адвоката Марка Фейгіна з приводу незаконного затримання у Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка.