Фейгін хоче залучити французьких політиків до звільнення Сущенка

Адвокат Марк Фейгін проводив переговори з головою сенату Франції Жераром Ларше, щоб заручитися підтримкою французьких політиків для звільнення затриманого журналіста Романа Сущенка

Про це заявив адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

"Я хочу використати можливість переговорів з Парижем. Я зустрічався з багатьма нинішніми політиками у Франції, а саме з головою французького сенату Жераром Ларше, який допомагав у справі Савченко. Я хочу залучити французьких політиків до переговорів з Москвою стосовно звільнення Сущенка. Можливо, переговори відбудуться, навіть на рівні президентів", - заявив Фейгін.

Також він поспілкуватися з батьком та мамою Сущенка та з його жінкою і старшою донькою.

За його словами, у судовій площині справа буде розвиватися лінійно, тобто буде продовжуватися слідство. Фейгін, як сторона захисту, хоче оскаржити дії зі сторони слідчих щодо продовження арешту Сущенка.

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

Фейгін заявляв, що звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Адвокат вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати в Мінську, на трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України, яка має відбутися 9 листопада.

27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Романа Сущенка та залишив його за гратами.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.