Визволити політв'язнів можна лише через міжнародний тиск і обмін - Фейгін

Визволити українських політв'язнів з Росії можна лише шляхом міжнародного тиску та обміну.

Таку думку адвокат Марк Фейгін висловив в ефірі "Еспресо.TV".

"Міжнародний тиск та обмін на російських шпигунів допоможе українським політв'язням", - сказав Фейгін.

За його словами, чекати падіння режиму Путіна не варто, оскільки це питання дуже глобальне; потрібно діяти у юридичній площині.

"Не можна відкидати, що Роман Сущенко - це можливий інструмент обміну на когось, хто перебуває в Україні з числа російських громадян. І це справедливо і можливо. У такої операції можуть бути різносторонні цілі. Але вони можуть змінюватися. І для нас єдиним виходом був би обмін Романа, оскільки він реальний. По-перше, так вже робили з Савченко, Афанасьєвим. Я реаліст. І я вважаю, що це нормальний спосіб повернути додому Романа", - зазначив Фейгін.

Адвокат додав: "Я знаю, що тут є громадяни РФ, адже вони попадалися на Донбасі, і, напевно, співробітники спецслужб. Ми повинні прагнути, щоб цей механізм працював. І ми виходимо з того, що на ту кількість політв'язнів у Росії, обмінний фонд знайдеться".

Як відомо, Фейгін захищає права незаконно затриманого у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, якого ФСБ звинувачує у "шпигунстві".

Раніше адвокат заявляв, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну, і це питання треба порушувати на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації на сході України, яке має відбутися в Мінську 9 листопада.

Нагадаємо, 27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка та залишив його за гратами.

31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.