Роман Сущенко в "Лефортово" схуд вже на 6 кілограмів

Незаконно ув'язнений в РФ власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко вже схуд на 6 кілограмів.

Про це сам журналіст розповів російським правозахисницям, членам Громадської спостережної комісії РФ Олені Масюк та Лідії Дубіковій.

Як повідомляє «Новая газета», у ув'язненого журналіста немає найбільш необхідних речей, - наприклад, води.

«Воду з-під крану я не п'ю. Два рази на день, коли тут розносять їжу, то питають: «Чай? Окріп?» Я беру чай. Чай солодкий. Все-таки для роботи мозку потрібна глюкоза. Тому вибираю чай. За всі ці дні я схуд вже кілограмів на шість, але це неважливо», - цитує Сущенка російська газета.

У розмові з правозахисницями з'ясувалося, що ув'язнені мають право на воду в необмеженій кількості, але Сущенку до цього пропонували на вибір - або воду, або чай.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві 30 вересня та звинуватили у "шпигунстві", заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Адвокат журналіста Марк Фейгін так прокоментував висунуті звинувачення: "Фабула обвинувачення кочує туди-сюди, однак цей документ не додав нічого нового, і ФСБ, незважаючи на наявність держтаємниці, доведеться переконливо доводити публіці, що для усього цього є підстави. У ФСБ така можливість є, нехай вони під міжнародним тиском доводять, що журналіст Роман Сущенко займався шпигунством".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.