Сущенко: В першу добу затримання не давали ні їжі, ні води

Незаконно затриманий в РФ власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко заявляє, що в першу добу після затримання йому не давали ні їжі, ні води - на додаток до психологічного тиску.

Про це пише російське видання "Новая газета" з посиланням на слова самого Сущенка.

"Запитуємо Романа, чи чинився на нього фізичний тиск. Сущенко каже, що ні. Але в першу добу був психологічний тиск. І ще в цю першу добу йому не давали ні їжі, ні води. А перший раз після затримання його погодували в Лефортово", - пише видання.

Як зазначили в "Новій газеті", Сущенко в Лефортово нарешті повернули особисті речі, але забрали казенні. Тобто змінного одягу у в'язня немає.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві 30 вересня та звинуватили в "шпигунстві", заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Адвокат журналіста Марк Фейгін так прокоментував висунуті звинувачення: "Фабула обвинувачення кочує туди-сюди, однак цей документ не додав нічого нового, і ФСБ, незважаючи на наявність держтаємниці, доведеться переконливо доводити публіці, що для усього цього є підстави. У ФСБ така можливість є, нехай вони під міжнародним тиском доводять, що журналіст Роман Сущенко займався шпигунством".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.