Звернення родини Сущенка до журналістів

Родина Романа Сущенка звертається до журналістів з проханням не турбувати його літніх батьків та дітей у пошуку коментарів про Романа Сущенка.

«Шановні журналісти!

У зв'язку з ситуацією, пов'язаною з незаконним затриманям ФСБ РФ власного кореспондента агентства "Укрінформ" Романа Сущенка, закликаємо засоби масової інформації не турбувати його родину, в першу чергу літніх батьків, які й так важко переносять останні події. Звертаємося з проханням не намагатися зв'язуватися з ними по телефону або особисто з метою отримання будь-яких коментарів, не порушувати їхній особистий простір, оскільки це негативно позначається на їхньому фізичному й моральному станах в і так непростих обставинах.

Дякуємо вам за підтримку, оперативне висвітлення ситуації, що, впевнені, сприятиме щонайшвидшому звільненню! З питань, що виникають, звертайтеся, будь ласка, безпосередньо в агентство "Укрінформ", яке ретельно стежить за ходом подій та оперативно сповіщає про них.

Сподіваємося на розуміння!», - йдеться у зверненні родини журналіста.

Нагадаємо: власного кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка у порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві у п'ятницю, 30 вересня. Лише у другій половині дня 4 жовтня адвокат українського журналіста Марк Фейгін зміг потрапити до Лефортового, де тримають Сущенка. На побачення йому дали лише 15 хвилин.

Оцінюючи суть висунутих звинувачень, адвокат висловився доволі різко: "це ж фуфел!". Втім попри очевидну абсурдність ситуації та численні протести міжнародних організацій, Москва продовжує утримувати за гратами незаконно ув'язненого журналіста.