Клімкін очікує, що консула пустять до Сущенка вже сьогодні

Міністр закордонних справ Павло Клімкін сподівається, що український консул буде допущений до власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в СІЗО Лефортово сьогодні.

Про це він сказав журналістам після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, по-перше, вибиваємо цей доступ. Дуже сподіваємося, що він буде найближчим часом. Дуже сподіваюся, що сьогодні. Вчора пан Фейгін був у Романа, знає, в якому він стані. Ми повинні працювати по збільшенню, зміцненню політичного тиску всіх країн, тому активно розмовляємо з нашими колегами. Я розмовляю з нашими колегами, з міністрами, міжнародними організаціями, щоб чітко сказати Росії, що така провокація не пройде", -  сказав Клімкін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він приїхав з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і обвинувачують у "шпигунстві".

Насправді Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.