Україна визначилася зі складом на Олімпіаду-2024 у жіночій каное-двійці

Збірна України з веслування на байдарках і каное визначилася з тим, хто виступить на Олімпіаді-2024 у жіночій каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Про це у коментарі для «Суспільне Спорт» повідомив головний тренер команди Ігор Нагаєв, передає Укрінформ.

На попередніх Іграх у Токіо олімпійська збірна України здобула дві медалі на цій дистанції: «срібло» вибороли Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. Після Олімпіади-2020 Лузан та Рибачок продовжували виступати разом: здобули «золото» чемпіонату світу у 2021 році та Євро-2022, взяли «срібло» ЧС-2022.

Сезон 2023 року Анастасія Рибачок пропустила через вагітність та народження дитини. Тож Людмила Лузан змагалася з іншою партнеркою - Валерією Теретою, разом з якою завоювала ліцензію на Олімпіаду-2024.

При цьому Рибачок відновила тренування ще у червні 2023 року і вже тоді говорила про прагнення повернути своє місце в каное-двійці.

Перед стартом ліцензійного турніру в угорському Сегеді Рибачок повідомила: рішенням тренерського штабу саме вона, найімовірніше, буде стартувати на Олімпіаді-2024 разом з Людмилою Лузан у каное-двійці. За її словами, це рішення тренерський штаб ухвалив за підсумками Кубка України, на якому вона фінішувала другою.

Ігор Нагаєв заявив, що питання вже є вирішеним, і на Олімпіаду поїде саме Рибачок.

«Дійшли згоди зі старшим тренером Миколою Мацапурою, що будемо відновлювати олімпійську двійку Лузан/Рибачок. Будемо відновлювати і сподіватися на результат на Олімпійських іграх. Чи можна сказати, що Рибачок замінить Терету на останні місяці перед Олімпіадою? Гадаю, що воно так і відбуватиметься», - сказав тренер.

Читайте також: Повх здобула ліцензію на Олімпіаду-2024 у байдарці-одиночці на дистанції 500 метрів

Причину такого рішення Нагаєв також пояснив результатами, які демонструвала Україна у різних двійках. Тренер відзначив роботу Терети, зокрема допомогу у здобутті олімпійської ліцензії, однак звернув увагу на виступ жіночої каное-двійки на чемпіонаті світу-2023, де екіпаж посів лише восьме місце.

Фото: НОК України.