Гутцайт зустрівся з керівниками національної та європейської федерацій важкої атлетики

У київському Олімпійському домі відбулась зустріч президента НОК Вадима Гутцайта з очільником Федерації важкої атлетики України Олександром Герегою та його колегою - керівником Європейської федерації цього виду спорту Антоніо Конфлітті.

Як повідомляє пресслужба НОК, темою зустрічі було посилення співробітництва та обговорення позиції щодо недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань у період, допоки триває війна в Україні, передає Укрінформ.

Іноземні колеги запевнили українську сторону у своїй підтримці. При цьому вони висловили захоплення українським народом та спортсменами зокрема, які навіть у таких складних умовах продовжують тренуватися і демонструють високі результати на змаганнях.

Вадим Гутцайт подякував Антоніо Конфлітті за увагу та підтримку українського спорту і наших атлетів, схвально оцінив діяльність національної федерації, яка багато робить для розвитку цього виду спорту і створення належних умов для якісної підготовки важкоатлетів.

Читайте також: Гутцайт подякував ФІБА за рішення продовжити відсторонення Росії і Білорусі

Учасники зустрічі обговорили плани щодо Олімпіади-2024. Вадим Гутцайт наголосив, що позиція української сторони незмінна: допоки триває війна в Україні, спортсменів з країн-агресорок не має бути на міжнародних змаганнях у будь-якому статусі.

Фото: noc-ukr.org.