Українські стрибунки у висоту відкриють сезон Діамантової ліги у Досі

Змагальний рік у Діамантовій лізі стартував із двох квітневих етапів у Китаї. Українські легкоатлети на турніри в Сямені та Сучжоу не заявлялися.

Як повідомляє «Суспільне Спорт», натомість перший старт «синьо-жовтих» відбудеться у Досі (Катар) - у жіночих стрибках у висоту. Україну представлятимуть Юлія Левченко та Ірина Геращенко, передає Укрінформ.

Змагання із жіночих стрибків стартують 10 травня. До заявки турніру увійшли 10 стрибунок, зокрема дві представниці топ-5 світового рейтингу - четверта Ангеліна Топич (Сербія) та п'ята Елеанор Паттерсон (Австралія).

Після «бронзи» ЧС-2024 у приміщенні свій літній сезон відкриватиме словенка Лія Апостоловські. З фіналісток першості у Глазго також стартують німкеня Крістіна Гонзел та британка Морган Лейк, що посідали четверте і шосте місця відповідно.

Не змагатиметься в Катарі чинна чемпіонка серії, українка Ярослава Магучіх. Нині підтверджена її участь у сьомому етапі в Стокгольмі, що безпосередньо передуватиме чемпіонату Європи-2024 у Римі.

Читайте також: Ярослава Магучіх виступить на Євро-2024 з легкої атлетики у Римі

Для Ірини Геращенко старт у Досі стане першим у 2024 році. Левченко впродовж зимової частини сезону змагалася на світовій першості в приміщенні, де посіла дев'яте місце.

На фото: Ірина Геращенко/Getty Images.