Баскетбол 3х3: відомі суперниці українок у відборі на Олімпіаду-2024

У японському місті Уцуномія відбувся другий кваліфікаційний олімпійський турнір в баскетболі 3х3, на якому в жіночій сітці змагань путівку на Олімпіаду в Париж-2024 завоювала збірна Австралії.

Як повідомляє ФБУ, таким чином, відомі вже 5 з 8 учасників Олімпійських ігор в жіночому баскетболі 3х3 – США, Китай, Франція, Азербайджан та Австралія. Решта три збірні визначаться на третьому кваліфікаційному олімпійському турнірі, який пройде 16-19 травня у Дебрецені (Угорщина), передає Укрінформ.

У залежності від підсумків турніру в Уцуномії, склад груп в Дебрецені міг змінитися - зокрема Німеччина, Канада, Нідерланди та Японія, якби виграли в Уцономії, то не грали б в Дебрецені.

Перемога Австралії означає, що склад груп на турнірі в Дебрецені не зазнає змін. Збірна України зіграє в групі А разом з Німеччиною (перший номер посіву, півфіналіст кваліфікаційного турніру в Уцономії), Польщею (фіналіст кваліфікаційного турніру в Гонконгу) та Тунісу.

Розклад матчів збірної України на груповій стадії:

П'ятниця, 17 травня

Чес початку - 16.15. Україна - Польща

18.05. Німеччина - Україна

Субота, 18 травня

15.50. Україна - Туніс

Неділя, 19 травня

Чвертьфінали, півфінали, матч за 3-тє місце.

Читайте також: Австралія та Нідерланди виграли путівки на Олімпіаду у баскетболі 3х3

До плей-офф вийдуть кращі дві команди з групи. У чвертьфіналі група А гратиме з командами групи С, куди потрапили Іспанія, Японія, Єгипет та Монголія.

Для того аби пробитися на Олімпіаду у Парижі треба увійти до трійки найкращих команд кваліфікації.

Фото: fbu.ua.