На Кіровоградщині пройшов гімнастичний турнір на честь Руслана Мезенцева

На Кіровоградщині започатковано турнір на честь призера Олімпійських ігор та захисника України Руслана Мезенцева.

У дебютних змаганнях взяли участь 117 юних гімнастів віком 5-18 років з Кропивницького, Олександрії, Києва, Черкас та Запоріжжя, передає Укрінформ. 

Турнір відбувся у Кропивницькому на базі ОСДЮСШОР «Надія». Серед учасників - майстри та кандидати в майстри спорту України, чемпіони та призери всеукраїнських турнірів, учасники чемпіонатів Європи різних вікових категорій.

Мезенцев є вихованцем ОСДЮСШОР «Надія», де розпочав займатися спортивною гімнастикою під керівництвом тренера Олега Яровінського. Руслан входить до когорти найтитулованіших атлетів Кіровоградської області - заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, срібний призер XXVII літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, чемпіон Європи серед юнаків, бронзовий призер Всесвітніх юнацьких ігор, чемпіонатів Європи та світу, учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор в Афінах, чемпіон і володар Кубка України.

Сьогодні Руслан Мезенцев боронить Україну від російської навали в лавах Збройних сил України, є командиром протитанкового ракетного комплексу.

Під час урочистого відкриття змагань настанови учасникам турніру (через відеозвернення) дав Руслан Мезенцев. Керівник спортивної галузі області Андрій Щетина передав спортивній школі прапор України з автографом Руслана та побажанням якнайшвидшої перемоги України. 

Читайте також: Гімнастка Онопрієнко здобула два «золота» на Гран-прі у Франції

Голова обласного відділення НОК Вадим Бебко висловив переконання у необхідності зробити цей турнір традиційним та надію, що вже на наступних змаганнях Руслан Мезенцев зможе у приміщенні рідної спортивної школи особисто привітати кожного учасника та вручити нагороди.

Фото: noc-ukr.org.