Прокуратура Нідерландів арештувала нерухомість гравця московського «Спартака»

Прокуратура столиці Нідерландів наклала арешт на об'єкти нерухомості, що належать нападнику московського футбольного клубу “Спартак” Квінсі Промесу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на De Telegraaf.

“Прокуратури Амстердама конфіскувала майно на мільйони євро, що належить футболісту Квінсі Промесу, який був засуджений за торгівлю кокаїном”, - вказується у повідомленні.

Ідеться про будинки в Амстердамі, Утрехті, Алмері та Абкауді, загальна вартість яких оцінюється у мільйони євро.

Зазначається, що таким чином прокуратура хоче уникнути продажу цих об'єктів та виведення отриманих коштів на закордонні рахунки. При цьому мешканці - якщо такі є - можуть і надалі жити у цих будинках.

Як повідомляв Укрінформ, в Амстердамі заочно засудили футболіста московського “Спартака”, ексгравця збірної Нідерландів Квінсі Промеса до шести років ув’язнення. Його визнали винним у справі про контрабанду понад 1300 кілограмів кокаїну. Прокуратура не змогла домогтися від російської сторони екстрадиції спортсмена.

Читайте також: Суд в Амстердамі заочно засудив футболіста московського «Спартака» за контрабанду кокаїну

За версією слідства, футболіст був учасником злочинної мережі, в якій виконував одну з керівних ролей і фінансував операції. Про те, що його підозрюють у причетності до контрабанди кокаїну, стало відомо у 2022 році.

Це не перший вирок Промесу. У червні 2023 року його засудили на 18 місяців ув'язнення у справі про напад. За версією поліції, на сімейній вечірці футболіст посварився з одним із родичів і кілька разів ударив його ножем. Після порушення кримінальної справи Промес залишив Нідерланди, де на той момент грав за “Аякс”, і підписав контракт із московським “Спартаком”.