Міністри спорту 36 країн бажають усунути росію та білорусь з ключових позицій у спортивних федераціях

Цивілізований світ розділяє позицію України щодо блокування російських і білоруських спортсменів від олімпійського руху на міжнародному рівні.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт на сторінці у Facebook у розповів з цього приводу про лист на адресу президента МОК Томаса Баха від міністрів спорту 36-ти країн світу.  

До Баха звернулися міністри спорту 25-ти держав-членів ЄС, а також колеги з Австралії, Канади, Ісландії, Японії, Республіки Корея, Ліхтенштейну, Нової Зеландії, Норвегії, Великої Британії та США. Вони наполягають на необхідності усунення представників рф та рб з ключових позицій у міжнародних спортивних федераціях та оргкомітетах великих спортивних подій, передає Укрінформ. 

Читайте також: Україна жорстко реагуватиме на заяви про необхідність допуску рф і білорусі до Олімпіади - Гутцайт

«Я також приєднався до цієї ініціативи, підписав відповідного листа. Вкотре наголосив у зверненні на нашій незмінній позиції: спортсмени з рф та рб до завершення російської агресії проти України не мають права брати участь у спортивних змаганнях у будь-якому статусі, включно з нейтральним. Країнам, які підтримують Україну, розділяють наші демократичні цінності та розуміють справжню ціну свободи, висловлюю повагу та вдячність!»  - заявив Гутцайт.

Фото:  facebook.com/vgytzait.