Палкін: CAS не може підтримати російську апеляцію на відсторонення від міжнародних змагань

Слухання по справі відбудеться 5 липня.

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін зробив заяву напередодні слухань у Спортивному арбітражному суді (CAS) 5 та 11 липня щодо апеляції росії на заборону її командам брати участь у міжнародних футбольних змаганнях, повідомляє прес-служба «гірників», передає Укрінформ.

«CAS не може підтримати російську апеляцію. Спорт у росії, і футбол зокрема, є важливим інструментом державної пропаганди, просуваючи російську політику смерті та руйнування. Безглузде вторгнення росії і масові вбивства в Україні не мають нічого спільного з fair play, демократією і солідарністю – цінностями, які покликаний просувати спорт.

Украй важливо, щоб суд підтримав організації із різних сфер по всьому світові у виключенні й ізоляції росії від будь-якого «нормального існування», допоки вона не припинить війну з Україною і не відмовиться від усіх окупованих українських територій», – сказав Палкін.

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) в липні розгляне апеляції щодо санкцій стосовно клубів та збірних з росії.

5 липня відбудеться слухання щодо апеляції російського футбольного союзу (РФС) на дискваліфікацію російських клубів і збірних згідно зі спільним рішенням ФІФА та УЄФА.

11 червня буде розглянуто апеляцію «зеніта», московського «динамо», «сочі» та цска на виключення всіх російських клубів з турнірів під егідою УЄФА. 

Читайте також: «Шахтар» проведе благодійний матч із «Аяксом»

Як повідомляв Укрінформ, всі російські клуби та збірні були виключені з міжнародних змагань через агресію рф проти України.

Фото: shakhtar.com