Російські та білоруські хокеїсти з Херсона втекли до загарбників

Відео

Загарбники евакуювали з Херсона російських та білоруських гравців місцевого хокейного клубу "Дніпро". З собою хокеїсти забрали ключки та амуніцію, придбані бюджетним коштом.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Вже весь Херсон знає про евакуацію окупантами хокеїстів ХК «Дніпро». Ну що ж, це ваш вибір, хлопці. В мене тільки одне питання: з якого дива, а якщо говорити народною мовою, якого ... ви забрали з собою ключки, які ми вам купили? Це комунальна власність області. І нам тепер їх ще треба, виявляється, якось "списати", - зазначив Соболевський.

Ситуацію з "евакуацією" хокеїстів з Херсона прокоментували у клубі "Дніпро". Позицію власників та менеджменту хокейного клубу оприлюднило херсонське видання Kavun.City.

«Було поширене відео, на якому було помічено завантаження гравців хокейного клубу в автотранспорт у місті Херсон, серед них лише громадяни Білорусії, Казахстану та РФ. У зв'язку з цим наша організація хоче пролити світло на цю подію, щоб уникнути подальших спекуляцій на цю тему», - зазначено у повідомленні.

Менеджери хокейного клубу "Дніпро" повідомляють, що ХК не має жодного відношення до так званої евакуації, керівництво клубу дізналося про цю подію, як і всі, із соціальних мереж.

«Усі відносини між хокейним клубом та громадянами РБ та РФ були припинені 24.02.2022. Усі гравці клубу, керівництво та персонал клубу, які є громадянами України, перебувають у місті Херсон разом зі своїми співвітчизниками і єдині у боротьбі з окупантом, який ступив на нашу землю», - додали в хокейному клубі.

Як повідомляв Укрінформ, вчора, 5 березня на центральній площі Свободи у Херсоні відбулася масова мирна акція протесту. Херсонці протягом трьох годин проводили мітинг проти агресора і відмовилися брати криваву "гуманітарку" ворога. Акція проти «руського міру» відбувається в місті і сьогодні, на мітинг зібралося понад тисячу херсонців.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.