Заборонити російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях – Мінспорту

Одна з вимог - заборонити російським компаніям бути спонсорами міжнародних змагань і клубів.

Міністерство молоді та спорту України опублікувало ряд вимог до міжнародних спортивних організацій з метою покарання Росії за вторгнення в Україну, передає Укрінформ.

«О спорт! Ти – мир!» – це слова засновника міжнародного олімпійського руху П’єра де Кубертена. Країні, котра обрала шлях війни та погрожує всьому світу ядерною зброєю, не місце в міжнародному спорті.

Росія використовує спортивні успіхи для пропаганди своєї ідеології. Спорт для росіян не є джерелом благородного, мирного, дружнього змагання. Це інструмент популяризації ідей, залякування, вбивства та знищення.

Читайте також: Усик і Вернидуб вступили до лав тероборони

Закликаємо всю спортивну світову еліту підтримати цю вимогу. МОК, ФІФА, УЄФА та інші міжнародні організації мають виключити Росію не тільки зі змагань, а й зі своїх рядків.

Вимагаємо від міжнародного спортивного суспільства:

1. Виключити Росію з усіх міжнародних спільнот.

2. Заборонити будь-яким російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях.

3. Зупинити продаж прав на трансляції міжнародних змагань російським каналам.

4. Заборонити російським компаніям бути спонсорами міжнародних змагань і клубів.

5. Підтримати Україну інформаційно. Долучайтеся до поширення правдивої інформації стосовно дій з боку країн-агресорів», – сказано в заяві мінспорту.

Читайте також: Українські каратисти вимагають вигнати Росію з міжнародної спортивної спільноти

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого Росія завдала ракетного удару по українських містах, а пізніше розпочала повномасштабне вторгнення.