Українські каратисти вимагають вигнати Росію з міжнародної спортивної спільноти

Російські та білоруські спортсмени не відгукнулись на заклики українських колег у соцмережах.

Українська Федерація Карате (УФК) звернулась з вимогою скасувати проведення етапу Прем’єр Ліги WKF у Москві та відсторонити спортсменів Росії та Білорусі від участі в будь-яких турнірах WKF, передає Укрінформ.

«Українська Федерація Карате (УФК) звернулась до Всесвітньої федерації карате (WKF) з вимогою скасувати проведення етапу Прем’єр Ліги WKF у Москві та відсторонити спортсменів Росії та Білорусі від участі в будь-яких турнірах WKF – принаймні до завершення війни в Україні.

Читайте також: Володимир Кличко до росіян і білорусів: Просто залишайтеся вдома

У зверненні, яке підписали президенти УФК Сергій Левчук (почесний) та Іван Дутчак (діючий), олімпійські призери Станіслав Горуна та Анжеліка Терлюга, багато провідних українських каратистів – атлетів і тренерів, відзначається, що російські та білоруські спортсмени не відгукнулись на заклики українських колег у соцмережах. Вони не висловили Україні своєї підтримки – на відміну від представників усієї світової родини карате. І це робить їх такими, що підтримують політику своїх диктаторів», - йдеться у листі УФК.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого Росія завдала ракетного удару по українських містах, а пізніше розпочала повномасштабне вторгнення.

Фото: karate.ua