ФХУ розпочала розслідування щодо учасників хокейної Суперліги

Причетним обіцяють санкції.

Федерація хокею України оголосила, що Дисциплінарний комітет організації розпочав розслідування щодо учасників новоствореної хокейної Суперліги, повідомляє Укрінформ.

У керівному органі українського хокею готуються застосувати неназвані санкції до всіх, кого звинуватить у порушенні правил ФХУ.

“ДК ФХУ вивчає всі матеріали справи щодо причетності тих чи інших осіб (спортсменів, тренерів, керівників клубів), а також самих клубів як юридичних осіб до цього не визнаного офіційно турніру”, – йдеться у заяві Федерації.

«Доводиться констатувати, що обсяг інформації є дуже великим, але найближчим часом рішення ДК ФХУ буде оприлюднене. До причетних осіб будуть вжиті відповідні санкції, якщо факт порушення буде доведений», - додали у федерації.

Чотири екс-клуби Української хокейної ліги — «Донбас», «Краматорськ», «Маріуполь» та «Білий Барс» — оголосили про створення Суперліги після того, як два перші клуби виключили із чемпіонату України за порушення регламенту.

Раніше віце-чемпіон України «Сокіл» оголосив, що планує подавати до суду на клуб Суперліги СК «Сокіл», створений перед стартом регулярного чемпіонату нового турніру.

Читайте також: НХЛ призупиняє сезон через коронавірус

Як повідомляв Укрінформ, «Донбас» і «Краматорськ» виключили з розіграшу УХЛ через те, що вони без пояснення мотивів відкликали своїх гравців зі зборів національної команди України. 

Фото: УХЛ