«Слов'янськ АТО» - перший Володар Кубка Захисників України 2021

Фото

У вирішальному матчі зіграли «Маріуполь АТО» і «Слов'янськ АТО».

24 серпня, в день 30-річчя Незалежності України, на стадіоні «Чорноморець» в місті  Одеса, відбувся великий фінал Кубка Захисників України з футболу. У вирішальному матчі «Слов'янськ АТО НГУ» обіграв ФК «Маріуполь АТО ЗСУ – 2:0.

Цей масштабний захід став результатом змагань, в яких брало участь 64 команди та більше 2 000 футболістів-аматорів. Всі вони – ветерани АТО, передає Укрінформ.

22 серпня визначились фіналісти Кубка Захисників України-2021.

ФК «Маріуполь АТО» ЗСУ – ФК «Волинь АТО» – 5:0

ФК «Ягуар» НГУ – ФК «Слов'янськ АТО» НГУ – 1:4

Футбольна ліга учасників АТО – це регулярний чемпіонат України з футболу, який офіційно внесений в Єдиний календар спортивних заходів Міністерства молоді та спорту України на 2021 рік. На сьогодні ліга об’єднує у своїх лавах 98 команд, а це більше трьох тисяч учасників бойових, ветеранів АТО/ООС.

Всеукраїнське об'єднання «Українці Разом» є засновником та постійним партнером «Федерації Футболу учасників АТО», яка з 2015 року проводить змагання з футболу серед ветеранів АТО/ООС. 

 «Українці Разом» — Всеукраїнське об'єднання свідомих і небайдужих українців, що було створено для допомоги захисникам України, які брали/беруть участь в антитерористичній  операції / об'єднаних сил на сході України, та членам їхніх сімей. 

Читайте також: Визначилися півфіналісти Кубка Захисників України-2021

Кубок захисників України відбудеться за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та  Української асоціації футболу. Генеральний партнер – Стадіон «»Чорноморець».

Фінал «Кубку Захисників України» - це найважливіша подія у спортивному житті воїнів АТО/ООС, яка повинна знайти відгук також у серцях патріотів України й просто поціновувачів футболу з усієї країни. Запрошуємо усіх містян та гостей Одеси! Вхід на стадіон вільний! 

Футбольні турніри Ліги учасників АТО відбуваються в Україні вже сім років. Це наймасштабніша в нашій країні програма спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС. Організатором та засновником цих змагань є Федерація футболу учасників АТО під егідою та за постійної підтримки Всеукраїнського об’єднання «Українці Разом».

Читайте також: Відбулися матчі 1/8 фіналу першого Кубка Захисників України

Наразі команди Ліги учасників АТО беруть участь у таких турнірах: Кубок Героїв АТО (аналог чемпіонату України), Суперкубок Героїв АТО/ООС України (матч, у якому зустрічаються цьогорічний переможець турніру з минулорічним тріумфатором), Кубок Об’єднаних сил (беруть участь найкращі команди від кожної силової структури) та чемпіонат Європи з футболу серед ветеранів війни. Додаткова інформація на офіційному сайті Федерації футболу учасників АТО football.ukrazom.org та Всеукраїнського Об'єднання «Українці Разом» ukrazom.org