Токіо-2020. День 7. Хаммо зупинився за крок до «бронзи»

Оновлюється

Сьогодні також вболіваємо за легкоатлетів і Романчука.

В Токіо 30 липня розіграють 21 комплект нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

17:00. Короткі підсумки 7-го дня Олімпійських ігор для збірної України: знову без медалей. Яків Хаммо посів 5-е місце з дзюдо(100 кг). Чоловіча збірна з фехтування посіла 6-е місце в груповому фехтуванні. Плавці Михайло Романчук і Сергій Фролов успішно кваліфікувалися до фінальної стадії запливу на 1500 метрів вільним стилем(у Романчука найкращий результат в кваліфікації). Владислав Бухов кваліфікувався до півфіналу в запливі на 50 метрів вільним стилем. Українські легкоатлети сьогодні повністю провалилися. До фінальної частини не змогли кваліфікуватися Ольга Голодна(штовхання ядра), Андрій Проценко(стрибки у висоту), Микита Нестеренко(диск), Ольга Саладуха(потрійний стрибок), збірна в забігу в змішаній естафеті 4 по 400. Боксерка Анна Лисенко поступилася у чвертьфіналі, а стрибунки у воду Вікторія Кесарь і Анна Письменська не кваліфікувалисяв індивідуальних стрибках  в воду з 3-метрового трампліна.  

16:53. Спекотні чвертьфінали з жіночого футболу й інші результати командних змагань. Футбол(жін.) Швеція -Японія - 3:1, Австралія - Велика Британія - 4:3, Канада - Бразилія - 0:0(4:3 по пенальті), Нідерланди - США - 2:2(2:4 по пенальті). Баскетбол(жін.) США - Японія - 86:69, Франція - Нігерія - 87:62. Гандбол(чол.) Німеччина - Норвегія - 12:7, Данія - Португалія - 34:28, Франція - Іспанія - 36:31.

16:35. Битва китайців у фіналі змагань з настільного тенісу. Китаєць Ма Лун здобув «золото»(4-е для себе на Олімпійських іграх) в індивідуальних змаганнях з настільного тенісу. У вирішальнмоу поєдинку він здолав співвітчизника Фань Чженьдуна - 4:2 у підсумку. 

16:18. Деталі вирішують долі. Збірну США в мікст-естафеті з легкої атлетики дискваліфікували за неправильну передачу палички.

15:36. Теніс. Чоловіки. Пара з Хорватії Мектич-Павич стала олімпійськими чемпіонами. У фіналі вони здолали пару співвітчизників Чилич-Додіг - 6:4, 3:6, (10:6) у підсумку.

15:32. Легка атлетика. Селемон Барега(Ефіопія) здобув «золото» на Олімпіаді в забігу на 10000 метрів. «Срібло» дісталося представнику Уганди Джошуа Купруі Чептегею, «бронза» - Джейкобу Кіплімо(Уганда).

15:15. Бронзовий призер Олімпіади в Токіо Михайло Романчук прокоментував свій виступ на кваліфікацій в запливі на 800 метрів вільним стилем.

«Сподіваюся, що цього разу не буде такої помилки, як на 800-метрівці. Час покаже. Увечері зазвичай набагато легше плисти, ніж вранці. Вірю, що в фіналі я зможу реалізувати себе на 100 відсотків», - сказав Михайло Романчук

15:03. Прекрасні новини з басейну. Українці Романчук і Фролов потрапили у фінал Олімпіади в запливі на 1500 метрів вільним стилем. Михайло показав найкращий результат в кваліфікації(14:45.99), Сергій - 6-й.

15:02. Фехтування. Чоловіки. Збірна Японії завоювала «золото» в командних змагання(шпага). У фіналі японці здолали представників ОКР - 45:36 у підсумку.

14:30. Знову невдача. Збірна України не змогла кваліфікуватися до фіналу в забігу в змішанній естафеті 4 по 400.

14:16. Штовхання ядра. Українка Ольга Голодна не змогла кваліфікуватися до фінальної частини Олімпіади. Вона посіла 14-е місце в кваліфікації.  

14:08. Знову сумні новини. Українська легкоатлетка Ольга Саладуха не змогла кваліфікуватися до фіналу Олімпіади в потрійному стрибку. Змагання ще тривають, але вона вже не зможе потрапити до топ-12.

13:56. Сенсація у футболі. Жіноча збірна Бразилії покидає Олімпіаду в 1/4 фіналу. Вона поступилася збірній Канаді по пенальті - 4:3 у підсумку.

13:44. Плавання. Українець Владислав Бухов виграв свій кваліфікаційний заплив на 50 метрів вільним стилем і пробився у півфінал. Він подолав дистанцію за 21.73 секунди.

13:04. Джоковіч - все. Перша ракетка світу з тенісу Новак Джоковіч(Сербія) поступився у півфіналі представнику Німеччини Олександру Звєрєву - 6:1, 3:6, 1:6.

12:57. Майстер-клас від господарів змагань. Збірна Японії з дзюдо завоювала 9 медалей на Олімпійських іграх в Токіо. Вона перевершила свій же рекорд(8 медалей).

12:56. Дзюдо. Чоловіки. Лукаш Крпалек(Чехія) здобув «золото»(100 кг). У фіналі він переміг Гурама Тушішвілі(Грузія). 

12:46. Прикро, сумні новини з татамі. Українець Яків Хаммо поступився у боротьбі за бронзову нагороду. Він програв представнику ОКР Башаєву

12:42. Дзюдо. Жінки. Японка Акіра Соне здобула «золото»(понад 78 кг). У фіналі вона здолала представницю Куби Ідаліс Ортіс.

12:28. Дзюдо. Українець Яків Хаммо змагатиметься за «бронзу» з представником ОКР Тамерланом Башаєвим.

11:55. Старший тренер чоловічої збірної України з фехтування Володимир Станкевич прокоментував виступ наших спортсменів.

«Ми в принципі непогано розпочали поєдинок проти Китаю. Але наймолодший у нашій команді спортсмен не зміг впоратися насамперед з психологічною напругою, і хвилювання позначилося на його фехтуванні. Хлопці намагалися ліквідувати відставання, але суперник дуже зібрано та дисципліновано працював на утримання рахунку

У цій ситуації не знімаю з себе відповідальності. Ви ж знаєте, якщо команда програла, то винен, звісно, тренер. Адже він не зміг знайти потрібні слова і застосувати той підхід у підготовці, який би забезпечив перемогу. Ми щиро просимо вибачення у всіх, хто вболівав і розраховував на нас. Будемо намагатися не опускати руки, продовжимо боротися. Дякую усім, хто за нас переживає та підтримує», - висловився Володимир Станкевич.

11:40. Дзюдо. Українець Яків Хаммо здобув перемогу у «втішній» сутичці й змагатиметься за «бронзу»(100 кг). Наш дзюдоїст переміг представника Узбекестана Бехмурода Олтібоєва

11:16. Сумні новини з басейну. Українки Вікторія Кесарь і Анна Письменська не змогли кваліфікуватися до півфіналу зі стрибків в воду з 3-метрового трампліну. Дівчата посіли 23-е і 24-е місця відповідно.

11:08. Стрільба з лука. Жінки. Ан Сан(Південна Корея) завойовує «золото» в індивідуальних змаганнях. У фіналі кореянка здолала представницю ОКР Олену Осипову - 6:5 у підсумку.

10:58. Китайський фінал у бадмінтоні. Чоловіча пара Хуан-Ван(Китай) завоювала «золото» у фінальному матчі проти пари співвітчизників Чжен-Хуан

10:45. Українка Анна Лисенко завершила виступ на турнірі з боксу і прокоментувала свою поразку у чвертьфіналі: «Я з цією суперницею боксувала місяць тому. Було б трохи більше часу, думаю, я б краще відпрацювала. А поки так, відвоювала.

Більше на ногах треба було рухатися: на випередження весь час, не давати розкачати їй роботу, уникати перебоїв. Не завжди виходило, тому що вона постійно тиск створює.

Я у своїй категорії недоважка, тож думаю, якщо на наступну Олімпіаду додадуть нові вагові категорії, спускатимуся. Взагалі останні вісім місяців видалися неймовірно тяжкими, і те, що я тут - слава богу. Я не прощаюся. Думаю, я повернуся ще сильнішою».

10:37. Веслувальний слалом. Байдарки. Чоловіки. «Золото» Олімпіади виграє Їржи Прскавец з Чехії.

10:20. Легка атлетика. Нагадуємо, що завтра-післязавтра на Олімпіаді визначать найшвидших людей планети. З нетерпінням очікуємо фіналів бігу на 100 метрів.

10:05. Українець Андрій Проценко, який не зміг подолати кваліфікацію у стрибках у висоту, так прокоментував свій виступ: «Був готовий стрибати набагато вище. Може, трохи засидівся, але це все виправдання. Повинен був стрибати, чому так - не знаю.

Досвід вже є, знав як виступати на такому рівні. Може дав слабину, побачивши, що 14 спортсменів стрибнули на 2.25 метри. Треба було зібратися - я зібрався, але у підсумку запізнився».

09:40. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. В поєдинку за 5-е місце Україна у складі Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна поступилися Франції – 39:45. У підсумку наші шості. Чемпіон та призери визначаться пізніше.

09:34. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. В поєдинку за 5-е місце українці продовжують наздоганяти французів. Наразі нічого не виходить – 31:36 наші поступаються.

09:18. Змушені наші шпажисти увесь час наздоганяти французів – 19:21 після половини матчу.

09:00. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Стартував поєдинок за 5-е місце Україна – Франція. Наразі рахунок 4:6.

08:40. Нагадаємо, що сьогодні на Олімпіада стартували змагання з легкої атлетики. В перший день особлива увага до королівської дистанції – 100 метрів.  

08:30. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Жінки. Чемпіонкою Олімпіади стала Віталіна Бацарашкіна з ОКР.

08:27. Тренер Олени Костевич – Ігор Чередінов прокоментував невдачу українки, яка не змогла подолати другий етап кваліфікації у стрільбі з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів: «Певно той психологічний тиск, що відчувала Олена впродовж цього тижневого змагального марафону, дався взнаки. І сьогодні не вдалося відстріляти так само влучно як учора – у першій кваліфікації по нерухомій мішені. Швидкісна стрільба, на жаль, не підкорилася».

08:10. Волейбол. Груповий етап. Чоловіки. Бразилія перемагає США – 3:1 і гарантує собі вихід до чвертьфіналу.

07:52. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. У кваліфікаційному турнірі за 5 – 8 місця збірна України обіграла Італію – 45:39. Тепер в поєдинку за 5-е місце Україна гратиме проти Франції. 

07:22. Легка атлетика. Диск. Чоловіки. Українець Микита Нестеренко не кваліфікувався у фінал. Його результат – 60.95. Цього вистачило аби потрапити у топ-12.

07:17. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія понад 100 кг. В 1/4 фіналу наш Яків Хаммо за рівної боротьби програв у додатковий час титулованому японцю Хісайоши Хірасаві. Українець зберігає шанс поборотися за "бронзу", якщо виграє втішні сутички. Суперник Хаммо – узбек Бекмурод Олтибоєв. 

06:52. Велоспорт. BMX. Олімпійським чемпіоном з перегонів у чоловіків став Нік Кімманн з Нідерландів. У жінок «золото» виборола Бетані Шрівер з Великої Британії.

06:45. Дзюдо. Жінки. Вагова категорія до 78 кг. В 1/8 фіналу українка Єлизавета Каланіна програла Кайрі Саїт з Туреччини і вибула з боротьби за медалі.

06:38. Бокс. Жінки. Чвертьфінал. Українка Анна Лисенко програла туркені Бусеназ Сурменелі одноголосним рішенням суддів – 0:5.

06:25. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. У чвертьфіналі Україна програла Китаю – 35:45 і вибула з подальшої боротьби за медалі.

06:22. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія понад 100 кг. В 1/8 фіналу наш Яків Хаммо переміг Вледуца Сімьонеску з Румунії і виходить до чвертьфіналу. Там суперник набагато серйозніший – японець Хісайоши Хірасава.  

06:15. На жаль, відставання наших шпажистів збільшується. Ми вже поступаємось Китаю – 30:37.

06:02. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Триває чвертьфінал України – Китай. Наші фехтувальники поступаються на цей момент – 15:20.

05:58. Дзюдо. Жінки. Вагова категорія до 78 кг. В 1/16 фіналу українка Єлизавета Каланіна перемогла Соню Асселах з Алжиру і вийшла до наступного раунду.  

05:47. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Триває чвертьфінал Україна – Китай. Наразі нічия 7:7.

05:30. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Збірна України у складі Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна розпочала свій чвертьфінальний матч проти Китаю.

05:25. Плавання. 200 метрів комплексним плаванням. Чоловіки. Новим олімпійським чемпіоном стає Вань Шун з Китаю.

05:20. Легка атлетика. Стрибки у висоту. Чоловіки. Наш Андрій Проценко не взяв висоту 2.28 і не зумів пробитися у фінальні топ-12. А він, між іншим, вважався претендентом на медалі. Перший великий провал українських легкоатлетів.

05:15. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Жінки. Наша Олена Костевич не пройшла другий етап кваліфікації і не втрималась у вісімці фіналісток.

05:05. Плавання. 100 метрів вільним стилем. Жінки. З олімпійським рекордом перемагає австралійка Емма Маккіон.

04:57. Плавання. 200 метрів на спині. Чоловіки. Євген Рилов з ОКР стає олімпійським чемпіоном на цій дистанції. У Раяна Мерфі зі США «срібло».

04:50. Плавання. 200 метрів брасом. Жінки. Чемпіонкою Токіо-2020 з новим світовим рекордом стала Тетяна Шунмакер з ПАР.

04:34. Академічне веслування. Вісімки. Чоловіки. «Золото» в елітному виді веслування здобула команда Нової Зеландії. Другою фінішувала Німеччина. Третьою – Велика Британія.

04:13. Академічне веслування. Вісімки. Жінки. У надзвичайно видовищному заїзді перемогла команда Канади. «Срібло» у Нової Зеландії, «бронза» у Китаю.

04:00. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Жінки. Триває другий етап кваліфікації. Нашій Олені Костевич необхідно втриматись у вісімці кращих, щоб пробитися у фінал.

03:55. Академічне веслування. Одиночка. Чоловіки. «Золото» виборює грек Стефанос Дускос.

03:43. Академічне веслування. Одиночка. Жінки. Першою чемпіонкою дня стає новозеландка Емма Твігг.

03:30. Легка атлетика. Стартували кваліфікації у кількох видах. Зокрема, вже виступають стрибуни у висоту і серед них наш Андрій Проценко.

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Переможці та призери Олімпіади визначаться у 13-ти видах спорту, у трьох з яких на медалі розраховують українські спортсмени.

Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич візьме участь у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 метрів.

Збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна розпочне командний турнір протистоянням з китайцями.

У дзюдо за нагороди боротимуться Яків Хаммо (понад 100 кг) та Єлизавета Каланіна (понад 78 кг).

У кваліфікаційних змаганнях виступлять, зокрема, плавці Михайло Романчук та Сергій Фролов (1500 метрів, в/с), Анна Лисенко (бокс, 69 кг), легкоатлети Андрій Проценко (стрибки у висоту), Ольга Голодна (штовхання ядра), Микита Нестеренко (метання диска), Олександр Погорілко, Микита Барабанов, Катерина Климюк, Аліна Логвиненко (естафета 4х400 м, мікст).