Битви топ-4. Прогноз на центральні матчі 18-го туру УПЛ

Аналітика

«Шахтар» проти «Десни», «Зоря» приймає «Динамо».

У 18-му турі УПЛ календар звів у пари команди з топ-4. Всі вони претендують на медалі чемпіонату, лише з тією різницею, що «Шахтар» і «Динамо» ведуть боротьбу за «золото» і «срібло», а «Десна» та «Зоря» - за «бронзу». Втім, команди йдуть досить щільно і, хто знає, може чернігівський колектив, або луганський, замахнутися на щось більше. Як мінімум в майбутньому турі цілком можна очікувати, що гранди втратять очки. Все ж у них за плечима непрості матчі в Лізі Європи.

Читайте також: Де дивитися матчі 18 туру футбольної Прем'єр-ліги України

Інтрига в матчі «Шахтар» - «Десна», титульним партнером яких є компанія Parimatch, чимала. Чернігівська команда не так давно вже вчетверте поспіль відібрала очки у «Динамо». Також нічиєю завершилася минула зустріч з «гірниками». І, що важливо, в трьох попередніх матчах «Десна» забивала «Шахтарю» по два м'ячі. Поки що аналітики Parimatch віддають перевагу чемпіону України, у нього 61% на перемогу проти 17% у «Десни» (ще 22% на нічию). Втім, під час гри розклади можуть істотно змінитися.

«Зоря» також є незручним суперником для грандів. У позаминулому турі вона обіграла «Шахтар», з «Динамо» в першому колі зіграла внічию. Зараз експерти Parimatch дають луганчанам 34% на перемогу, у «Динамо» - 40% (25% на нічию). Шанси практично рівні. Боротьба за очки очікується серйозна і нічия тут не влаштує жодну з команд.

Читайте також: Дублі Гладкого та Аллахяра принесли «Зорі» перемогу над «Львовом»

Як ми зазначили вище, «Шахтар» і «Динамо» зіграють на тлі виступу в єврокубках. «Гірники» лише повернуться з Риму, а кияни хоч і відправляться в Запоріжжя після домашнього матчу з «Вільярреалом», але потім їх чекає політ до Іспанії. У Каштру і Луческу буде непросте завдання, як налаштувати футболістів на майбутні зустрічі. Адже хоч би яким були престижними єврокубкові матчі, про чемпіонат забувати теж не можна.