Сергій Бубка переобраний на посаду віцепрезидента IAAF

25 вересня на Конгресі Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій в Досі (Катар) відбулися вибори керівного органу IAAF – президента, чотирьох віцепрезидентів та 13 членів Ради IAAF.

На посаду віце-президента IAAF терміном на 4 роки з найбільшою кількістю голосів був переобраний президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Про це повідомляє пресслужба НОК України.

Легендарний український легкоатлет, Олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон світу, 35-разовий рекордсмен світу Сергій Бубка отримав 139 голосів від національних федерацій країн, які брали участь в голосуванні. Це перший результат серед 11-ти претендентів на 4 посади віце-президентів Асоціації.

“Щиро вдячний усім національним федераціям, які віддали голоси за мою кандидатуру. Все своє життя служу спорту, який дав мені чудову змогу набути великого досвіду та безцінних знань: спочатку як успішному спортсмену, пізніше - як спортивному менеджеру. Пишаюсь тим, що маю можливість продовжувати плідно працювати на благо розвитку олімпійського руху й, зокрема, Королеви спорту як олімпійському виду спорту номер один у світі”, - прокоментував подію Сергій Бубка.

Читайте також: Склад збірної України на чемпіонат світу з легкої атлетики поповнив Ничипорчук

Сергій Бубка став віцепрезидентом ІААF та увійшов до складу Ради IAAF 2007 року. З 2015-го року він обіймав посаду першого віцепрезидента IAAF.

Президентом Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій на черговий термін переобраний британець Себастьян Коу (203 голоси).