Ветерани АТО/ООС і знамениті легкоатлети України провели спільне тренування

Фото

Заняття відбулось у Києві на НСК «Олімпійський».

Сьогодні в Києві на НСК «Олімпійський» відбулося відкрите спільне тренування ветеранів АТО, які отримали поранення та каліцтва під час війни, з видатними українськими легкоатлетами. Про це повідомляє Укрінформ.

Тренування провела Наталя Тобіас - призерка Олімпійських ігор-2008 з бігу на 1500 метрів. У занятті, яке тривало майже годину, були задіяні кілька десятків ветеранів АТО/ООС.  До тренування також долучилися головний тренер збірної України з легкої атлетики В'ячеслав Тиртишник, чемпіонка світу-2013 з багатоборства Ганна Касьянова (Мельниченко) та багаторазовий призер чемпіонатів світу з багатоборства Олексій Касьянов. Зауважимо, що віднедавна кожного четверга ветерани АТО/ООС можуть займатися на спортивних об’єктах НСК «Олімпійський».

Спільне тренування ветеранів АТО/ООС та видатних українських легкоатлетів / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Під час відкритого спільного тренування були проанонсовані нові можливості та зміні, які найближчим часом очікують на ветеранів АТО/ООС від реалізації по всій Україні проекту сімейної спортивної реабілітації. За словами Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка, на наших ветеранів чекає кілька нових програм спортивної реабілітації. До них залучатимуть нових тренерів і медичних працівників. Також будуть зроблені нові кроки у програмі спортивного протезування.  

Читайте також: Баскетбольна збірна Луцьку виграла міжнародний ветеранський турнір

Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін розповів, що 12 ветеранів АТО/ООС запрошені на популярний марафон до міста Кошице. До речі, це вже третє змагання куди поїдуть українські ветерани в рамках проекту сімейної спортивної реабілітації.  

Нагадаємо, що організаторами відкритого тренування стали Національна рада спортивної реабілітації захисників України, ГС «Легка атлетика України», Файно ранінг клаб.