Український спорт потребує допомоги меценатів, бізнесу та держави

Фото

В Україні вперше відбулася Міжнародна конференція зі спортивного маркетингу.

Український спорт потребує допомоги меценатів, бізнесу та держави. Таким став головний висновок Міжнародної конференції зі спортивного маркетингу, яка вперше відбулася в Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

В конгрес-центрі Chalet Equides у передмісті Києва – Лісниках Міжнародна конференція зі спортивного маркетингу зібрала зірок світового спорту, спортивних менеджерів, топ-менеджерів глобальних компаній і національних брендів, які проаналізувала досвід використання спорту, як ефективної комунікаційної платформи і запропонувала, як впровадити кращі практики в Україні.

Ключовими темами конференції стали спонсорські програми та інвестиції в спорт. Зокрема про це говорили під час панелі «Спорт та благодійність», куди запросили власника компанії KlitschkoVentures  легендарного боксера Володимира Кличка, керівника проекту Invictus Games (Ігри нескорених) в Україні Михайла Піменова та представника ТМ Parimatch Вадима Місюру. Модератором цієї панелі стала Аліна Носенко, директор благодійної організації Klitschko Foundation.

«Сьогодні меценат є ключовим драйвером розвитку спорту. Саме тому ТМ Parimatch, як представник соціально відповідального бізнесу, підтримує український спорт у різних напрямках. Від професійного футболу, баскетболу і хокею до студентського спорту. Серед нових ідей – створення Parimatch Foundation, який сфокусується на 4 напрямках – спорт, благодійність, освіта й навколишнє середовище. Майбутній Parimatch Foundation перейматиме всі найкращі світові практики для розвитку цих напрямків», - розповів Вадим Місюра.

Також представник ТМ Parimatch нагадав, що в інтересах держави легалізувати букмекерство в Україні. Адже це надходження до бюджету, підтримка спортсменів, захист клієнтів, боротьба з корупцією в спорті, розвиток спортивних ЗМІ тощо. «Україна повинна використати кращі приклади зі світового досвіду легалізованого букмекерства. Це в інтересах суспільства та в інтересах держави», - наголосив Вадим Місюра.

Читайте також: В Україні вперше відбудеться Міжнародна конференція зі спортивного маркетингу

«Спорт може розвиватися тоді, коли бізнес, держава і суспільство докладають зусилля і інвестують - кошти, знання і час. Сьогодні під час конференції спікери поділилися, який внесок кожен з нас має робити для ефективного впливу на вирішення суспільних проблем» - сказала Аліна Носенко, директор благодійної організації Klitschko Foundation.

Серед інших озвучених ідей під час Міжнародної конференції відзначимо заявку, яку подаватиме Київ на проведення Invictus Games в 2022 року. Передбачається, що основна частина змагань проходитиме на відновленому стадіоні ЦСК ЗСУ на Повітрофлотському проспекті столиці.