Український призер Олімпіади-2008 Ілля Кваша оголосив про завершення кар'єри

Багаторічний лідер збірної України зі стрибків у воду Ілля Кваша оголосив про завершення спортивної кар'єри.

Про це дев'ятикратний чемпіон Європи, дворазовий віце-чемпіон світу та бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 у Пекіні повідомив в інтерв'ю журналістам “СЕ”.

“У мене ж була складна операція на лівій нирці. Чим більше я починав навантажуватися, тим більше відчувалася втома. Відновлення давалося важко. Показники спочатку були на нормальному рівні, але чим більше я тренувався, тим гірше себе почував і тут вже було не до жартів.

У залі крутив подвійні, на воді, правда, спадом обмежився. Але потім питання стало ребром. Важко прийняти, що ти планував своє життя так, а воно складається зовсім інакше. Складно далося рішення про закінчення кар'єри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоров'ям - це одне, а ризикувати вже нормальним життям - зовсім інше”, - зазначив Кваша.

Читайте також: За 100 днів стартує літній Олімпійський фестиваль у Баку

Також Ілля Кваша повідомив, що збирається взяти участь у новому проекті з розвитку аматорського спорту — запустити програму зі стрибків у воду для тих, хто ніколи раніше цим не займався. Вона розрахована на два місяці, після закінчення яких відбудеться фінальний івент, тобто змагання.