Усі затримані австрійською поліцією лижники зізналися у вживанні допінгу

Усі п'ятеро затриманих у ході рейду австрійської і німецької поліції лижників зізналися у вживанні допінгу.

У середу, 27 лютого, в австрійському Зеєфельді та німецькому Ерфурті були затримані п'ятеро лижників: двоє зі збірної Австрії, один з команди Казахстану і двоє зі збірної Естонії. Усі п’ятеро зізналися у вживанні допінгу. Про це повідомляє “Ехо Москви”.

Раніше троє з п'яти лижників дали свідчення і були відпущені. Одного з них - австрійця Макса Хауке поліцейські застали безпосередньо в момент процедури переливання крові, яку він вже не міг припинити. Деталі затримання його співвітчизника Домініка Бальдауфа і призера олімпійських ігор Олексія Полтораніна з команди Казахстану не розкриваються, але і вони не стали заперечувати. Пізніше погодилися зі звинуваченнями і двоє лижників із команди Естонії.

За австрійськими законами спортсмени можуть отримати реальний тюремний термін до трьох років.

Читайте також: Поліція Австрії проводить обшуки на ЧС з лижних видів спорту в Зеєфельді через допінг

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого було проведено сім обшуків у розташуванні декількох збірних команд на чемпіонаті світу з лижних видів спорту в Зеєфельді та затримані за підозрою в порушенні антидопінгового законодавства два спортсмени збірної Австрії, один спортсмен збірної Казахстану і двоє спортсменів з Естонії.

Чемпіонат світу з лижних видів спорту розпочався в Зеєфельді 20 лютого і триватиме до 3 березня.

На фото: О. Полторанін/eurosport