Юні спортсмени Львівщини закликали українців пам'ятати про подвиг Героїв Крут

Відео

Відеоролик на вшанування пам'яті Героїв Крут відзняли вихованці спортивних шкіл Львівщини. 

У своєму відеозверненні до українців спортсмени закликали пам'ятати про подвиг юних патріотів та вшанувати їх пам'ять. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Вшануй героїв – твори майбутнє» – такий лейтмотив відеоролика, відзнятого з ініціативи Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН. Ідею підтримали юні боксери та дзюдоїсти Спеціалізованої дитячо-юнацької школи Олімпійського резерву з боксу та дзюдо №2, вихованці футбольної школи львівських “Карпат”, каратисти спортивного клубу “Самурай”, фехтувальники Національного університету “Львівська політехніка”, важкоатлети Львівського державного університету фізичної культури імені І.Боберського та студенти-борці з Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехногологій, які і стали героями відео”,- йдеться у повідомленні.

Як пояснив ініціативу спортсменів начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Анатолій Ігнатович, кращий спосіб вшанувати подвиг і, водночас, трагедію звитяжців – це відновити в пам’яті обставини героїчної самопожертви загиблих. Відеоролик закликає активно займатися спортом і, водночас, пам’ятати про загін юних захисників біля Крут, щоб у разі потреби бути готовим стати на захист державних цінностей.

Читайте також: У Вінниці відбудеться молодіжний чемпіонат України зі стоклітинних шашок

У Львові на головному залізничному вокзалі молодь організувала театралізоване дійство «Станція Крути: зупинись та прислухайся…». На Личаківському кладовищі покладуть квіти та лампадки до могили учасника бою під Крутами Ігоря Лоського. Пізніше у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбудеться тематичний вечір з нагоди відзначення 101-ої річниці подвигу юних захисників Української державності.